Wat is een betere voorbereiding op de winter dan de eerst mogelijke wedstrijd van 2024 vast als doel te stellen.

Het avondroeien is vrijwel stil gevallen, gezien de terugtrekkende zonsondergangen en moeten we het dus met het beperkte daglicht doen dat ons in de winter gegeven wordt. Genoeg tijd in ieder geval om af en toe nog eens een trainingswedstrijdje te pakken, daarvoor zie ik de kalender nog wel open staan voor bijvoorbeeld een 'Tromp' of een 'Novembervieren'... gericht om te vlammen uiteindelijk in februari!

Ook het outdoortrainen is gestart, dus mocht je tijd over hebben in de avond-uren, dan kan dat de voorbereiding op de TWW alleen maar intensiveren!

Wij zullen langzamerhand de TWW-cie weer opstarten, waarvoor we zeker nog wel extra mensen kunnen gebruiken om mee te krijgen wat er komt kijken voor het organiseren van ons feestje op het kanaal in februari!

Noteer maar vast: 11 februari 2024, geblokt voor de TWW!

Ronald van 't Oever, namens de TWW-cie

Een week geleden mochten we weer genieten van een mooie uitvoering van de Twentsche Winter Wedstrijden, onze TWW, op het Twentekanaal.

Na een moeizame start met inschrijvingen konden we toch 3 heats starten met een totaal van 64 inschrijvingen, waaronder 9 achten, vele vieren en zo mogelijk nog meer dubbels. Deze keer ook zelfs jeugdteams van jongens 16 die in dubbels en vieren streden om het blik van de dag. Het zei hier vermeld dat alle blik werd 'opgehaald' door de jeugd van Hemus! 

Veel mooier roeiweer in zo medio februari niet beschikbaar, met vrijwil windstil weer en veel enthousiasme langs de kant, waarbij men niet na elke heat de kantine in hoefde te rennen voor wat warmte, maar zelfs de stoeltjes buiten gebruikte. 

De stremming die we hadden gekregen van Rijkswaterstaat kwam goed van pas in elk van de heats, gezien de vrachtvaart die precies in de heats het plan hadden om op te stomen naar de sluis. Het finishbootje had daarmee zijn functie direct bevestigd en hield het wedstrijdvak vrij.

Na afloop was er uiteraard aandacht voor de gevaren tijden met het ook op het komende roeiseizoen. De absolute tijden - echt gemeten - waren direct voorhanden, daar is niet veel aan te doen, te vinden elders op deze site. Mooie tijden met de jeugd van Euros in hun 8 met de snelste tijd van de dag: 13.31 over 4 km.

De prijzen werden vervolgens netjes verdeeld onder de deelnemers volgens het principe van 'gewogen' deelname. Oftewel, alle leeftijden op een hoop en met verrekeningsfactoren naar de gecorrigeerde tijd gerekend. De velden zijn te klein om er meerdere leeftijdsklassen op na te houden. Bovendien geldt bij ons als regel dat er 3 deelnemende boten dienen te zijn voordat er blik wordt uitgedeeld.

Het staartje zat 'm in de hoofdprijs: de sneeuwbol ging naar de H2x van Tubantia met Jan van Laarhoven en Bart Kramer....

 

...totdat ik de vraag kreeg van Johan Bollen van Daventria die de berekende gecorrigeerde tijd had nagerekend en op een andere waarde kwam.

Aangezien wij onze wedstrijd serieus nemen, inclusief de prijsuitreiking met gecorrigeerde tijden, is dat diepgaand onderzocht en hij bleek gelijk te hebben: we hadden er een paar foutjes in zitten. De winst voor hem was dat hij van plek 3 naar plek 2 steeg in de Mix2x.

Verder zoekend naar mogelijk vergelijkbare gevallen (stuurtjes die ook roeien) bleek dat er meerdere gevallen in zaten. Het goede nieuws was dat alle 'blikken' terecht waren uitgedeeld aan de betreffende teams. Echter 1 prijs niet. De dames van De Waal in de D4x+ bleek in de herziene berekening beter te scoren dan het team van Tubantia.

Eerder vandaag (nu zondag 19 februari) hebben we, dat winnende team en ondergetekende, de Sneeuwbol alsnog uitgereikt aan de dames van De Waal, die net hun training hadden afgerond in Nijmegen.

Tot volgend jaar! namens de TWW cie Ronald van 't Oever wedstrijdleider TWW Tubantia

 

Groen licht voor de TWW!

 Er zijn geen omstandigheden bekend die roet in dat eten zou kunnen gooien, dus daarom nu groen licht om de laatste voorbereidingen te voltooien. 

 

Twee opmerkingen als u op weg gaat naar het mooie Twente om mee te nemen:

* enthousiasme en een goed gemoed, daar bij past ook de juiste kleding voor de roeiers en veiligheidsvesten voor de stuurtjes

contant geld als u gebruik wilt maken van de versnaperingen die we voor u gaan klaar zetten. We hebben aan het kanaal geen mogelijkheid te pinnen.

 

We zien u graag komende zondag bij ons aan of op het kanaal!

Tot dan,

Met groet namens de vereniging

Ronald van 't Oever

 

Eindelijk kon - na enkele jaren afwezigheid - de Twentse Winter Wedstrijden 2023 doorgang vinden. Het was een heerlijke dag met temperaturen in de dubbele cijfers en nagenoeg geen wind. Ideaal roeiwater dus!

De uitslagen van de roeiwedstrijd over 4KM op het Twentekanaal vind je hier.


Foto's bestellen/bekijken

De foto's die zijn gemaakt door onze huisfotograaf zijn in hoge kwaliteit te bestellen voor het familie of club album. Klik hier om te bestellen. De foto's zijn in kleiner formaat - en met watermerk - hier te bekijken. Mogelijk komen er van andere bronnen nog meer foto's beschikbaar. Houd de website dus nog even in de gaten voor meer nieuws en media rondom dit event!

De loting is vanavond conform afspraak uitgevoerd op digitale wijze via ons verwerkingssysteem.

U kunt uw startnummer dus nu al vinden voor de wedstrijd van aankomende zondag! Klik hier om de loting in te zien.

We hopen u dan ook te mogen verwelkomen om de eerste open water wedstrijd van 2023 te starten!

 

Tot komende zondag!

 

Met groet,

namens de TWW-cie

Ronald van 't Oever

Meer artikelen...

Actuele meldingen

roeiverbod

Roeiverbod
16 en 17 september geldt er een roeiverbod vanwege kano wedstrijden

werkzaamhedenboei

Werkzaamheden door verruiming Twentekanalen
Baggerwerkzaamheden in kanaalvak. Mogelijk extra scheepvaart!

Sponsors van de TWW

Uw advertentie prominent in beeld? Vraag naar de mogelijkheden om naamsbekendheid te verwerven onder onze doelgroep en bezoekers van de TWW.

Webcam botenloods/vlot

Webcam clubhuis/vlot

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 11.6º

Meting van: 23-09-2023 / 06:18

Weersverwachting

Buienradar