Nu de werkzaamheden op ons stuk van het Twentekanaal klaar zijn hebben we tot de groene brug bijna overal natuurvriendelijke oevers. Dit draagt bij aan de veiligheid voor ons als roeiers.

De golven van vrachtschepen en motorboten worden goed gedempt en het is makkelijk om op de kant uit het water te klimmen. Op het stuk waar damwanden zijn, zoals onder de Loofrietbrug, zijn om de 50 m trapjes aanwezig.

Daarom gaan we de regels voor het skiffen in de winter bij watertemperaturen < 10 gr. aanpassen. Het was tot nu toe alleen mogelijk om met Sc3 bevoegdheid te skiffen onder de bekende voorwaarden.  Nu mag je ook met Sc2 bevoegdheid blijven roeien. De volgende voorwaarden zullen gelden:

 • Altijd samen met een andere ploeg of skiff binnen gezichts- en roepafstand roeien.
 • Sc2 roeien op alleen het stuk kanaal tussen de Oelerbrug en het kommetje, daar waar de natuurvriendelijke oevers zijn.
 • Sc3 + cursus omslaan en inklimmen, mogen roeien op het hele stuk kanaal.
 • Voor de jeugd komt daarbij: altijd een volwassene langs de kant en schriftelijke toestemming van de ouders bij de roeicommissaris.
 • Gebruik gezond verstand. 

Net als vorige winter mag je met een Sc1-bevoegdheid roeien in een C1x en C2x tot het kommetje. 

Roeicommissaris Janny Nijhuis

Actuele meldingen

lifejacket

Beperkingen door watertemperatuur
De watertemperatuur is onder 10°C. Hierdoor zijn beperkingen van kracht.
Stuurlieden - Reddingsvest verplicht
Skiffeurs - Beperking afhankelijk van bevoegdheid.

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Michiel Bartman: “Als junior vond ik het prachtig om bondsroeiers te zien”
  michielbartman.wordpress.comDe open brief van Toine Vergroesen maakt veel los. Hij hekelt de absentie van toproeiers bij nationale wedstrijden. Vergroesen krijgt veel bijval, maar ook heeft een aantal toppers bedenkingen. Vandaag […]...
 • Doneer en win een 10/13! Marieke Vos ging je voor
  NLroei-donateur Marieke Vos krijgt kwaliteitsgereedschap thuisgestuurd, want zij won een sleutel 10/13 van het merk Bahco. Wil jij er ook eentje winnen? Wie nu aan de crowdfunding van NLroei meedoet […] Het bericht Doneer en win een ...
 • Ready to rumble: roeiers strijden in de boksring
  Vandaag staat er een bijzondere wedstrijd op de planning. Leden van zeven verschillende roeiverenigingen nemen het tegen elkaar op. Niet op het water, maar in een heuse boksring. Ter ere […] Het bericht Ready to rumble: roeiers strij...

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 2.3º

Meting van: 04-12-2023 / 18:03

Weersverwachting

Buienradar