Janine, Ronald en Joost hebben samen met zes roeiers van roeivereniging Amycus uit Almelo de Elfstedenroeimarathon geroeid! Met de 21ste plek als resultaat!

De Amsterdamse roeivereniging RIC heeft de 36e elfstedenroeimarathon gewonnen. In een tijd van 17:04 uur bereikte de ploeg zaterdagmiddag als eerste de eindstreep in Leeuwarden. Met een verschil van 42 minuten is het Duitse team ARC & Friends uit Bonn tweede. Vanwege de weersomstandigheden van harde wind en golven is het traject ingekort tot ca. 180 km, zijn de meren niet overgestoken en zijn er geen stempels “opgehaald” in Sloten, Stavoren en Hindeloopen. Toch was deze marathon zwaar vanwege de harde wind uit het noordwesten, kracht 5 met uitschieters naar 6.

Winnaar van het open-veld werd de Duitse ploeg Speedy BONNzales van de Bonner Ruder-Gesellschaft met een tijd van 18:32 uur. Bijzondere vermelding is de prestatie van de driemansploeg Cool Runnings 2022 die zeer snel waren en finishten in een tijd van 18.23 en daarmee sneller waren dan de winnaars in de open- en buitenzes categorie. Het team van roeivereniging De Waal uit Lent moest de strijd vroegtijdig staken vanwege opgelopen averij die niet meer te herstellen was.

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 12.6º

Meting van: 24-04-2024 / 13:51

Weersverwachting

Buienradar