Het wordt kouder en natter...

De meteorologische herfst is ingetreden. Het winterseizoen nadert. Zoals het er nu naar uitziet moeten we in die periode coronaregels in acht blijven nemen om met z’n allen gezond te blijven.

Dus 1,5 meter afstand houden, roeien in shifts, dit alles in combinatie met administratie en registratie. Het is niet anders.

Het is fijn om te merken dat iedereen met de hulp van de coronagastvrouwen en -heren probeert zich te voegen en te plooien. Ondertussen wordt het echt kouder. Een coronakoffie uit de thermoskan op het terras, wat de afgelopen weken prima was, volstaat niet meer. Ook de behoefte aan (om-)kleedruimte neemt toe. Het bestuur herziet daarom de afspraken voor het gebruik van het clubgebouw.

De volgende aanpassingen gaan in op maandag 14 september:


De TUB gaat door de week weer open. Er is de mogelijkheid om van maandag t/m vrijdag op eigen gelegenheid in de TUB koffie/thee te zetten. Daarbij rekenen we op ieders verantwoordelijkheid:

 • Maximaal 1 persoon achter de bar om koffie/thee te zetten
  Deze is verantwoordelijk voor het naleven van de regels, de desinfectie van banken en tafels na afloop en het afwassen van de kopjes

De kleedkamers gaan weer open met de volgende afspraken:

 • Maximaal zes personen tegelijk
 • Verzoek om zoveel mogelijk thuis aan/om te kleden
 • Geen gebruikmaking van de douches

Gebruik kluisjes in de gang weer toegestaan

 • Zorg voor voldoende doorloopruimte in het gangetje

De TUB in het weekend blijft bemand met een dubbele bardienst. Het is immers een hele klus om alles netjes en coronaproof te laten verlopen.

 • Zorg dat je meedenkt, en rekening houdt met elkaar, en dat je bij binnenkomst van nieuwe ploegen voldoende plaats maakt. 

Zo hopen we met elkaar, weliswaar anders dan anders, toch de ouderwetse sfeer van de TUB de komende maanden weer te kunnen proeven.

Een mooi najaars- winter roeiseizoen,

 Namens het bestuur,

Mirjam Spit

Actuele meldingen

Skiffverbod
Omdat de watertemperatuur onder de 10°C is gezakt geldt er een skiffverbod. Dispensatie is mogelijk als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Coronamaatregelen
Vanwege de maatregelen betreffende het Coronavirus zijn is een protocol opgesteld dat gevolgd moet worden.

Tevens is het noodzakelijk om bij het reserveren van een boot alle roeiers op te geven zodat bekend is wie wanneer geroeid heeft. Dit in verband met eventueel contactonderzoek.

 corona

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Ergometeren ooit olympisch?
  Als het over ergometers gaat, passeert het cliché ‘ze zinken’ nogal eens als (voorspelbare) tekst. Maar wat is het toch “fijn” (graag deze zin zo lezen als u/jij dat zelf ziet en/of voelt) dat die apparaten er...
 • Ringvaart Regatta past preventief route aan
  De Ringvaart Regatta zal er komende editie iets anders uitzien dan gebruikelijk. De wedstrijd zal op 3 juni niet meer finishen in Delft maar in Leiden. Dat maakte de organisatie gisteren bekend via haar website. Hiermee speelt de organisati...
 • Bernelot Moens scherpt wereldrecord aan, Luirink prolongeert twee titels
  De 75-jarige Mies Bernelot Moens is weer een wereldrecord rijker. Bij de online wereldkampioenschappen indoorroeien kwam ze tot een tijd van 8:15,5 over 2000 meter en was daarmee ruim twee seconden sneller dan bij de nationale indoorkampioe...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar