Het wordt kouder en natter...

De meteorologische herfst is ingetreden. Het winterseizoen nadert. Zoals het er nu naar uitziet moeten we in die periode coronaregels in acht blijven nemen om met z’n allen gezond te blijven.

Dus 1,5 meter afstand houden, roeien in shifts, dit alles in combinatie met administratie en registratie. Het is niet anders.

Het is fijn om te merken dat iedereen met de hulp van de coronagastvrouwen en -heren probeert zich te voegen en te plooien. Ondertussen wordt het echt kouder. Een coronakoffie uit de thermoskan op het terras, wat de afgelopen weken prima was, volstaat niet meer. Ook de behoefte aan (om-)kleedruimte neemt toe. Het bestuur herziet daarom de afspraken voor het gebruik van het clubgebouw.

De volgende aanpassingen gaan in op maandag 14 september:


De TUB gaat door de week weer open. Er is de mogelijkheid om van maandag t/m vrijdag op eigen gelegenheid in de TUB koffie/thee te zetten. Daarbij rekenen we op ieders verantwoordelijkheid:

 • Maximaal 1 persoon achter de bar om koffie/thee te zetten
  Deze is verantwoordelijk voor het naleven van de regels, de desinfectie van banken en tafels na afloop en het afwassen van de kopjes

De kleedkamers gaan weer open met de volgende afspraken:

 • Maximaal zes personen tegelijk
 • Verzoek om zoveel mogelijk thuis aan/om te kleden
 • Geen gebruikmaking van de douches

Gebruik kluisjes in de gang weer toegestaan

 • Zorg voor voldoende doorloopruimte in het gangetje

De TUB in het weekend blijft bemand met een dubbele bardienst. Het is immers een hele klus om alles netjes en coronaproof te laten verlopen.

 • Zorg dat je meedenkt, en rekening houdt met elkaar, en dat je bij binnenkomst van nieuwe ploegen voldoende plaats maakt. 

Zo hopen we met elkaar, weliswaar anders dan anders, toch de ouderwetse sfeer van de TUB de komende maanden weer te kunnen proeven.

Een mooi najaars- winter roeiseizoen,

 Namens het bestuur,

Mirjam Spit

Actuele meldingen

 

Coronamaatregelen
Vanwege de maatregelen betreffende het Coronavirus zijn is een protocol opgesteld dat gevolgd moet worden.

Tevens is het noodzakelijk om bij het reserveren van een boot alle roeiers op te geven zodat bekend is wie wanneer geroeid heeft. Dit in verband met eventueel contactonderzoek.

 corona

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Oost-Europa domineert bij junioren-EK
  De Europese kampioenschappen voor junioren in Belgrado – waar Nederland vanwege de coronabeperkingen niet heen kon – eindigden afgelopen weekeinde in een Oost-Europees feestje. Roemenië won vijf gouden medailles en was de g...
 • Coronagolfbreker: kantines dicht en wedstrijden publiekloos
  Het kabinet Rutte neemt landelijke maatregelen om het coronavirus te beteugelen. “De tweede golf moet gebroken worden”, zei minister De Jonge zojuist bij een persconferentie. Voor de komende drie weken worden de volgende maatreg...
 • Amsterdammers maken op de Amstel de dienst uit
  Beide finales in de studentenvelden van de Amstelbeker eindigden gisteren in een onderonsje tussen de achten van Nereus en Skøll. Deze Amsterdamse verenigingen lijken de laatste jaren steeds oppermachtiger te worden. Dat de twee club...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

10 okt 2020
Klussendag

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar