Uit de Twentsche Krant Tubantia van vandaag in het katern:"De Voorzitter".

Ze zijn al jarenlang de roerganger en doen dit werk tegen wil en dank. Vaak ook omdat niemand anders het wil. In deze rubriek de voorzitters in de schijnwerpers.

TIM NIJHOF
  1. Voorzitter Pieter Damsté van Twentse Roeivereniging Tubantia heeft het enthousiasme voor zijn sport een vlucht zien nemen. "Doordeweeks zijn we met een man of twintig."

    Vertel eens iets over uw club. "Onze roeivereniging bestaat volgend jaar 85 jaar. We hebben zo'n tweehonderd leden, van alle leeftijden. Je kunt tot het eind van je leven blijven roeien. Het is geen contact- of reactiesport, dus de kans op blessures is vrij laag. We roeien op het Twentekanaal. Perfect voor ons, omdat het zo mooi recht is. Ons clubgebouw zit op Sportpark Vikkerhoek, naast Wilhelminaschool."

  2. Bent u zelf ook beoefenaar? "Jazeker. Ik doe het een, twee of drie keer in de week. Er zijn zo'n 340 dagen in het jaar dat je kunt roeien. Ik haal de 100 roeidagen jaarlijks wel. Sinds 1984 ben ik lid van Tubantia. In de jaren 60 was ik ook al jeugdlid."

  3. Is met deze functie een droom uitgekomen? "Nee. Ik werd gevraagd en overwoog: kan ik het, wil ik het? Dan doe ik het. Bij ons gaat een voorzitter maximaal twee termijnen van drie jaar mee. Ik ben bezig aan mijn laatste jaar. In februari neem ik afscheid. Ik word straks gewoon weer lid. En als ze me voor iets nodig hebben, kunnen ze op me rekenen."

  4. Als u alles vooraf had geweten, had u het dan ook gedaan? "Absoluut. Natuurlijk lopen dingen soms niet zoals je wilt. Dat is inherent aan de voorzittersfunctie. Maar ik heb geen spijt."

  5. Uw moeilijkste en leukste momenten? "Het moeilijkste is de verbouwing van ons clubgebouw, zo'n vier jaar geleden. Er zijn altijd mensen die er anders over denken. Of het wel nodig is, of ontwerp A of B moet worden gekozen. Op zulke momenten moet je zorgen dat je er met elkaar uitkomt. Achteraf beschouwd is dat prima gegaan. Het leukste is dat er zoveel enthousiasme is om te komen roeien. Op zaterdag- en zondagochtend is het hier hartstikke druk. Maar ook doordeweeks is er veel animo. We drinken samen een kop koffie en gaan lekker het water op. Puur genieten."

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei
  • Journalist Leo van de Ruit is overleden
    Hij informeerde Nederland met een ontelbaar aantal nieuwsberichten over vele sporten. Nu is hij zelf aanleiding van droevig nieuws: sportjournalist Leo van de Ruit is gestorven. Hij versloeg 22 keer […] Het bericht Journalist Leo van...
  • Column: wat te doen met de Nederlandse kampioenschappen?
    Leo de KeizerNederlands roeikampioen zijn klinkt goed en is ook mooi. Alleen hebben we als roeiend Nederland een probleem. Want wanneer moeten de nationale kampioenschappen plaatsvinden? De planning voor 2025 gaf gemopper […] Het ber...
  • Tijdsbeeld 1965: de Bosbaan in de maand dat Jan Wienese een mijlpaal bereikte
    Joost Evers/AnefoVissers, wandelaars, fietsers én veel automobilisten: het was in juni 1965 best druk aan de kant van de Bosbaan. Roeiers zijn op de foto van Joost Evers niet te zien, […] Het bericht Tijdsbeeld 1965: de Bosbaa...

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 5.5º

Meting van: 20-04-2024 / 07:40

Weersverwachting

Buienradar