Zaterdag 16 september heeft een groep van 4 juniorroeiers van Tubantia en één roeister van Salland bij Amycus in Almelo een schitterende Cottwich Regatta gevaren.

In de eerste heat startten Niels en Idwêr in de J18-2x. Net zoals bij Tubantia staat ook bij Amycus het riet manshoog en dus werd de boot voorzien van een camera om bij de evaluatie de hele race in beeld te kunnen hebben. Een schitterende race met een tijd van 19:08 goed voor een nieuw baanrecord. Nou was de wind de roeiers niet slecht gezind, maar toch. Dat levert bij de Cottwich een rode en een groene sok op, om voor altijd te weten wat bakboord en wat stuurboord is.

De tweede heat gingen alle 5 roeiers richting de start. Roos en Mariska in de 2x, Luco, Niels en Idwêr in de skiff. Iets te veel boten voor de drie coaches maar de roeiers hadden de coaches niet nodig om volledig geconcentreerd aan de 5Km over de zo goed als rechte noordtak van het Twentekanaal te beginnen. En de meiden roeiden de sterren van de wolkenloze hemel. Als ze in het Dames 2X veld zouden zijn gestart zouden ze met hun tijd van 22:03 ook dat veld van hun blik hebben beroofd. Een geweldige prestatie!

Luco en Niels moesten in J18 1X de strijd aan met heel sterke roeiers waarbij vooral Willem III een drietal zwaargewichten in stelling had gebracht. Niels bracht 21:52 op de klok, Luco (op het oog de enige lichte roeier in het veld) 22:39.

Idwêr in J16 speelde een kat en muisspel met een tegenstander van Jason om hem na een stevige 3-10 zo’n 500 meter voor de finish met afstand te verslaan. Dat resulteerde in 21:26 en daarmee een tweede blik voor hem.

De Cottwich lijkt een abonnement te hebben op mooi nazomer weer en de sfeer is altijd prima. Een mooie mix van relaxte gezelligheid en hard roeien. Het is altijd een soort ‘wakker worden!’ wedstrijd zo snel na de vakantie, maar een absolute aanrader voor de ambiteuze roeier zonder olympische aspiraties. Leuk ook dat er, met de aanwezigheid van in totaal 10 Tubantia leden, een soort ‘home abroad’ gevoel was.

De volgende wedstrijd op de kalender van de junioren is de Vechtrace bij Salland op 6 oktober. Dan is hopelijk ook Omri er weer bij. Hij herstelt nu nog van een gescheurde spier.

Misschien dat ook de Vechtrace een mooie gelegenheid is met veel Tubantia leden op de Vecht het Twente-Team gevoel te beleven.

(Ingezonden door Herman Fernhout)

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Meer Roeinieuws

NLroei
  • Opruiming bij Liteboat, koop nu een occasion met hoge korting
    Deze week hebben we een lading nieuwe boten opgehaald, dit betekent dat een aantal occasions plaats moeten maken. Je kunt ze nu kopen met extra hoge korting. Voor meer informatie […] Het bericht Opruiming bij Liteboat, koop nu een oc...
  • Journalist Leo van de Ruit is overleden
    Hij informeerde Nederland met een ontelbaar aantal nieuwsberichten over vele sporten. Nu is hij zelf aanleiding van droevig nieuws: sportjournalist Leo van de Ruit is gestorven. Hij versloeg 22 keer […] Het bericht Journalist Leo van...
  • Column: wat te doen met de Nederlandse kampioenschappen?
    Leo de KeizerNederlands roeikampioen zijn klinkt goed en is ook mooi. Alleen hebben we als roeiend Nederland een probleem. Want wanneer moeten de nationale kampioenschappen plaatsvinden? De planning voor 2025 gaf gemopper […] Het ber...

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 13.9º

Meting van: 20-04-2024 / 16:06

Weersverwachting

Buienradar