Om de doorstroom te bevorderen en leden makkelijker aansluiting te laten vinden bij een ploeg, gaan we vanaf 1 april (geen grap) instuifmomenten houden.

Iedereen is welkom, een basisbevoegdheid is voldoende, maar hoger is ook welkom. Afhankelijk van de groep besluiten we in welke boten we gaan roeien. Bij elke instuif zal minstens 1 ervaren roeier aanwezig zijn.

 De instuifmomenten zijn:

 • woensdag 11.30 uur
 • woensdag 19.30 uur (bar open!)
 • zondag 9.30 uur

Om te voorkomen dat mensen voor niets op het vlot staan, is het wel zaak je op te geven tot 24 uur van te voren.

Voor de woensdagochtend en zondagochtend bij Marcel Nadorp
Voor de woensdagavond bij Sytske Boomstra

Nog even en de skiffs kunnen weer het water in. De dagen lengen en de watertemperatuur van het kanaal is bijna boven de magische grens van 10 graden. Zodra het skiffseizoen losbarst, begint ook de skiffinstructie. 

Ben jij van plan dit jaar de roeivaardigheid Scullen1 (S1) of Scullen2 (S2) te gaan behalen? Meld je dan nu aan voor de skiffinstructie die opleidt tot het examen S1 of S2.

De skifflinstructie begint medio april. Je krijgt die van vrijwilligers, vroeg in de avond op maandag, dinsdag of donderdag, of op de woensdag- of zaterdagmorgen. Voor maandagavond zijn we nog op zoek naar instructeurs.

Aanmelden kun je door het opgaveformulier in te vullen. Voor de duidelijkheid: Opgave is uiteraard vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Irene Escher,

Coördinator skiffinstructie.


Afgaande op het feit dat de webcam een van de meest bezochte pagina's is van deze website, is besloten om een twee camera te installeren. De tweede webcam staat gericht op het clubhuis, maar ook het vlot is volledig te bekijken. Bekijk hier livebeeld van de camera gericht op het vlot.

Leden gebruiken de webcam om te beoordelen of er veilig geroeid kan worden. Denk hierbij aan mist. Als de tweede hoogspanningsmast achter het viaduct van de A35 niet te zien is, mag er bijvoorbeeld niet geroeid worden. Ook externe bezoekers stellen het op prijs om de situatie op een andere plek live te kunnen aanschouwen waardoor er meer bezoekers naar de website worden getrokken. 

Het is belangrijk om te weten dat de camera's niet zijn geinstalleerd om reguliere leden of bezoekers in de gaten te houden. Voor meer informatie verwijzen je naar ons privacybeleid

De aankomende tijd staat in het teken om beide camera's goed te implementeren op de website. Daardoor kan het zijn dat de locatie van de beelden wellicht iets anders zal zijn dan je gewend bent. 

Zondag 14 april openen Roeivereniging Tubantia en de Twentse Watersport Vereniging (TWV) hun deuren bij de jaarlijkse open dag. 

Veel mensen denken dat Hengelo weinig te bieden heeft op het gebied van watersport. Hier in het Oosten zijn er tenslotte weinig meren of grote plassen waar je je op het water uit kunt leven. Desondanks zijn er mogelijkheden genoeg om te kanoën of te roeien in een of meermansboten.

Je kunt op deze dag bij onze vereniging kennismaken met de roeisport. Er zijn wedstrijden tussen kanoërs en roeiers in een, twee en viermansboten en je kunt zelf meeroeien in een wherry. Neem een kijkje in ons krachthonk waar je je uit kan leven op een ergometer, de werkplaats waar boten vakkundig worden onderhouden of neem een drankje of hapje op ons gezellige terras.

De Open Dag kent altijd grote gezelligheid. Je bent van harte welkom aan de kanaaldijk in Hengelo. De wedstrijden beginnen rond 12.30 uur.

Als je helaas verhinderd bent is dat ook geen probleem. Buiten de open dag zijn er legio mogelijkheden om een keer een kijkje te komen nemen. Op zaterdag en zondagochtenden zijn er altijd leden waar je terecht kunt met je vragen. Een afspraak maken kan ook. Neem dan contact op middels het contactformulier.


Een combinatieploeg met voor Tubantia op slag Roos Koning ter Heege heeft de elementen getrotseerd en kon na vele programmawijzigingen uiteindelijk op zondagochtend starten voor hun 2 afstanden in een veld met 10 deelnemers.
Op de 2500m werden ze 7de, op de 250m 6de.

Dit resulteerde voor deze onervaren wedstrijdploeg, die voor het eerst in deze samenstelling voer, in een prima 6de plaats in het eindklassement. Jammer, dat er vanwege studieverplichtingen geen vervolg gegeven kan worden aan deze samenwerking op de Head volgende week.
Gefeliciteerd !

Heineken 4-kamp met
Boeg: Carmen (Jason)
3: Nynke (Jason)
2: Hanne (de Hunze)
Slag: Roos (Tubantia)
Stuur: Nikolaj (Jason)

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Omkoopschandalen bij Amerikaanse universiteiten
  De USA zijn al weken in de ban van een enorm omkoopschandaal met betrekking tot de toelating tot acht prestigieuze universiteiten. Inmiddels is bekend dat rijke ouders ook plekjes in universitaire roeiploegen kochten. Zo betaalden de ouders...
 • Column Helma Neppérus: bondsvergadering, weinig mensen, goede vragen
  In december 1974 bezocht ik voor het eerst een ledenvergadering van de roeibond. Ik was er als lid van het Njordbestuur. Ik heb toen ook een vraag gesteld, namelijk of de bond niet erg afhankelijk was van subsidies. Een antwoord kreeg ik ni...
 • Tom Schwantje (Oxford) wint Boatrace Light
  Oud-roeier van De Zwolsche – Tom Schwantje (22) – is er met zijn Oxford-acht gisteren in geslaagd de Boatrace voor lichtgewichten te winnen. Vorig jaar verloren Schwantje cs nog van Cambridge, maar de economiestudent verlengde z...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

14 apr 2019 | 11:00 - 15:00
Open Dag; Watersport in Hengelo

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar