Regionaal Trainingscentrum Oost (RTC) is een nieuw initiatief. Doel is jeugdleden van roeiverenigingen uit deze regio met enige regelmaat een dag samen te laten trainen onder leiding van ervaren coaches. Niet alleen het trainen is belangrijk, het gaat er ook om roeiers met elkaar te laten kennismaken zodat het makkelijker wordt om combinaties te maken.

De eerste dag van RTC Oost is komende zaterdag,13 april, bij Tubantia. De volgende edities zullen plaatsvinden op stillere tijden en worden op tijd aangekondigd.  

Nieuw! Om in de agenda te noteren:

zonhet Midzomerroeifestijn, zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur. Een must voor zowel de ervaren, als niet-ervaren roeier.

Het evenement biedt een keur aan activiteiten, van wedstrijdjes roeien op snelheid en stijl, tot een kampioenschap aanleggen op de vierkante centimeter. Daarnaast: ergometeren, een kwis en meeroeien met een ervaren ploeg. En, niet te vergeten, een hapje eten. 

Een nieuwe C4+, een nieuwe cursus voor Boord-1. (B1)

De cursustijden zijn op zaterdag om 10.30 uur. Reageer snel, er zijn 6 plaatsen beschikbaar!

Voor degenen die B-1 al hebben, is er een vervolgcursus in de 4+ of 8+ op de zondag om 11.00 uur.

Beide cursussen worden gegeven onder supervisie van Jan Willem Lokin, coördinator boordroeien.
GEVRAAGD: mensen, die willen helpen bij deze instructie

Geef je voor roeien en instructie z.s.m. op door het formulier in te vullen

Sytske Boomstra, roeicommissaris
Jan Willem Lokin, coördinator boordroeien


Zaterdag 8 december heeft een uitslaande brand bij roeivereniging Neptunus in Delfzijl clubhuis/botenloods en alle boten volledig in de as gelegd.

Zie het videobericht op Hart van Nederland; Alles is weg

Vanuit nlroei.nl is een actie gestart om Neptunus aan ‘nieuw’ roeimateriaal te helpen: boten, riemen, bokjes, enzovoort. Het bestuur van Tubantia ondersteunt deze actie van harte en heeft inmiddels de eigen vloot onder de loep genomen. Wij stellen voor de volgende boten aan Neptunus te schenken, als men daar belangstelling voor heeft;

 • 2x Voorstebeek (29 jaar oud)
 • 2- Radewijkerbeek (55 jaar)
 • C4x+ Lolee (49 jaar)
 • 4- Hollandergraven (54 jaar)

Deze boten worden bij Tubantia weinig meer gebruikt. Alleen de Radewijkerbeek behoort tot de kernvloot, maar in het Botenplan is voor 2019 vervanging gepland.

Als je bezwaren hebt tegen dit aanbod of een gedeelte ervan, dan kun je dat tot dinsdag 18 december kenbaar maken aan Arend Spaans.

Binnenkort start er op Tubantia een wekelijkse “Conditie-avond” onder leiding van Frederieck, Carla en Johan.

Je kunt kiezen tussen een looptraining of een gecombineerde circuit/ergometer training. Het maximaal aantal deelnemers voor de circuit/ergometertraining is 18 personen. Het programma begint om 19:00 uur en start met 20 minuten inlopen. Daarna kies je voor 40 minuten hardlopen óf voor 20 minuten ergometerer en 20 minuten circuittraining. Denk aan deugdelijke hardloopschoenen. Om 20.00 uur wordt er afgesloten met  thee (met iets lekkers?)

In verband met veiligheid is het belangrijk om een reflecterend hesje of loopverlichting te dragen bij het hardlopen.

De trainingen starten woensdag 17 oktober

Geef je op via de intekenlijst in de tub of door een e-mail te sturen aan Sytske.

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Meer Roeinieuws

NLroei
 • Steun NLroei.TV en win ‘Vóór alles het hoofdnummer’
  Naast de dagelijks vers getikte nieuwsberichten brengen we nu ook NLroei.TV. Bijvoorbeeld bij de Varsity. Een uurtje na de finish van het hoofdnummer hadden we dit filmpje online. Het is inmiddels meer dan 10.000 x bekeken via Facebook en Y...
 • Zeidler na 2 jaar naar Duitse skifftitel
  Eerst zwom hij als een torpedo, nu roeit hij als een raket: Oliver Zeidler is mogelijk een van de snelste stijgers ooit. Als tweedejaars roeier haalde hij in de skiff de WK-finale en greep bij de wereldbeker van Luzern al het zilver. Zondag...
 • Van Zijp keert terug als bondscoach
  Nienke van Zijp, die een groot aandeel had in het succes van de zilveren vrouwendubbelvier van Rio de Janeiro, is weer aan de slag bij de roeibond. Sinds kort begeleidt zij met name de dubbeltwee van Lisa Scheenaard en Roos de Jong. Van Zij...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar