Helaas moet deze happening worden verschoven van zaterdag 29 juni naar zondag 30 juni, aansluitend aan de examens, dat wil zeggen vanaf 14.00 uur. Zowel ervaren als onervaren roeiers zullen aan hun trekken komen.

Een greep uit de activiteiten: wedstrijdjes op tijd in diverse boottypen, stijlroeien (technisch, maar wellicht ook kleding?), precisie aanleggen, behendigheid en conditie testen. Zo mogelijk krijgen meer beginnende roeiers de gelegenheid om eens mee te varen met een ervaren ploeg.

De middag zal worden besloten met een kwis (neem je telefoon mee) en natuurlijk een hapje eten.

Opgeven vóór 27 juni bij de roeicommissaris.

Het volgende examen is zondag 30 juni, vanaf 11.30 uur. Als je denkt dat je er klaar voor bent, laat je dan door je instructeur uiterlijk 25 juni opgeven bij de examencommissie.

Voor het basisexamen geldt, dat je het theorie-examen behaald moet hebben.

Regionaal Trainingscentrum Oost (RTC) is een nieuw initiatief. Doel is jeugdleden van roeiverenigingen uit deze regio met enige regelmaat een dag samen te laten trainen onder leiding van ervaren coaches. Niet alleen het trainen is belangrijk, het gaat er ook om roeiers met elkaar te laten kennismaken zodat het makkelijker wordt om combinaties te maken.

De eerste dag van RTC Oost is komende zaterdag,13 april, bij Tubantia. De volgende edities zullen plaatsvinden op stillere tijden en worden op tijd aangekondigd.  


Het jaaroverzicht van de Koninklijke Nederlandse Roeibond 2019 is uit. In het jaaroverzicht vind je alle informatie over de KNRB, verenigingen, wedstrijden, toertochten, cursussen en meer. Het overzicht kun je vinden onder interne publicaties. (Alleen beschikbaar voor leden)

Nieuw! Om in de agenda te noteren:

zonhet Midzomerroeifestijn, zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur. Een must voor zowel de ervaren, als niet-ervaren roeier.

Het evenement biedt een keur aan activiteiten, van wedstrijdjes roeien op snelheid en stijl, tot een kampioenschap aanleggen op de vierkante centimeter. Daarnaast: ergometeren, een kwis en meeroeien met een ervaren ploeg. En, niet te vergeten, een hapje eten. 

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Meer Roeinieuws

NLroei
  • Paraskiffeur in WKwater verdronken
    ** [Update 14 uur] Uit een verklaring van de internationale roeifederatie FISA blijkt dat de hulpdiensten ter plekke waren toen Ryshkevich nog bij zijn skiff in het water lag. Er kon echter niet voorkomen worden dat de Wit-Rus onder water v...
  • Emke legt lat hoog: ‘tevredenheid bij goud dubbelvier én acht’
    Interviewer Koos Bauman (Dagblad van het Noorden) had een interessant gesprek met Mark Emke. De bondscoach van de mannen zei bijvoorbeeld dat voormalig lichtgewicht Bjorn van den Ende een van de betere technische roeiers aan boord is van zi...
  • Te klein om hard te roeien? Olivia Loe (170 cm) bewijst het tegendeel
    Als roeister van 170 cm kom je nauwelijks een bondsboot in, maar Olivia Loe uit Nieuw-Zeeland is het bewijs dat je als ‘ukkie’ WKmedailles in de dubbeltwee kunt winnen. Zelfs in het zware veld. Vorig jaar behaalde zij in de dubb...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

08 sept 2019 | 11:30 -
Praktijkexamen
17 sept 2019
Theorieavond
22 sept 2019 | 12:00 -
Reünie KNRB toertocht
26 sept 2019 | 20:00 -
Theorie examen
13 okt 2019 | 11:30 -
Praktijkexamen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar