Helaas moet deze happening worden verschoven van zaterdag 29 juni naar zondag 30 juni, aansluitend aan de examens, dat wil zeggen vanaf 14.00 uur. Zowel ervaren als onervaren roeiers zullen aan hun trekken komen.

Een greep uit de activiteiten: wedstrijdjes op tijd in diverse boottypen, stijlroeien (technisch, maar wellicht ook kleding?), precisie aanleggen, behendigheid en conditie testen. Zo mogelijk krijgen meer beginnende roeiers de gelegenheid om eens mee te varen met een ervaren ploeg.

De middag zal worden besloten met een kwis (neem je telefoon mee) en natuurlijk een hapje eten.

Opgeven vóór 27 juni bij de roeicommissaris.

Het volgende examen is zondag 30 juni, vanaf 11.30 uur. Als je denkt dat je er klaar voor bent, laat je dan door je instructeur uiterlijk 25 juni opgeven bij de examencommissie.

Voor het basisexamen geldt, dat je het theorie-examen behaald moet hebben.

Zaterdag vond de eerste dag van het eerste Regionaal Trainings Centrum Oost plaats bij Roeivereniging Tubantia. De deelname van ongeveer 15 jeugdroeiers van Tubantia, Daventria, Thyro, De Grift en de Compagnie zorgden voor een leuke dag op het water.

Onder andere werd er gewerkt aan het uitbouwen van contacten en het opdoen van roeiervaring. 

Het was een gezellige dag waarbij meerdere vereniging hebben toegezegd er de volgende keer ook bij te willen zijn.


Het jaaroverzicht van de Koninklijke Nederlandse Roeibond 2019 is uit. In het jaaroverzicht vind je alle informatie over de KNRB, verenigingen, wedstrijden, toertochten, cursussen en meer. Het overzicht kun je vinden onder interne publicaties. (Alleen beschikbaar voor leden)

Regionaal Trainingscentrum Oost (RTC) is een nieuw initiatief. Doel is jeugdleden van roeiverenigingen uit deze regio met enige regelmaat een dag samen te laten trainen onder leiding van ervaren coaches. Niet alleen het trainen is belangrijk, het gaat er ook om roeiers met elkaar te laten kennismaken zodat het makkelijker wordt om combinaties te maken.

De eerste dag van RTC Oost is komende zaterdag,13 april, bij Tubantia. De volgende edities zullen plaatsvinden op stillere tijden en worden op tijd aangekondigd.  

Subcategorieën

Tubantia ledengedeelteLeden van Roeivereniging Tubantia hebben toegang tot besloten verenigingsinformatie.

Meer Roeinieuws

NLroei
  • Gezocht: doorzetters om oceaanrecord te breken
    Oceaanroeier Ralph Tuijn wil een record breken en zoekt daarvoor nieuwe roeiers voor zijn ploeg. Eigenlijk is roei-ervaring niet vereist (maar vast een pre), doorzettingsvermogen om de loodzware tocht te volbrengen moet echter in overvloed ...
  • Röell van Holland Acht naar vierzonder
    De dans van de zware mannen rondom de bankjes van de boordboten nadert zijn apotheose. Boudewijn Röell moet overstappen van de Holland Acht naar de nieuw te formeren vierzonder. Dat maakte hij zelf bekend via Instagram. Bronnen rondom ...
  • Jeroen Spaans: ‘Een wereldbeker is een reality check’
    Vooraf was het al duidelijk dat de Nederlandse equipe niet om de Poolse wereldbekerknikkers mee zou doen. Ervaring opdoen was het devies. Maar of achteraan varen nou zo bijzonder leerzaam is, vroeg NLroei aan bondscoach Jeroen Spaans. Hij i...

Nieuws van de Roeibond

Agenda

30 juni 2019 | 11:30 -
Praktijkexamen
30 juni 2019 | 14:00 -
Midzomerroeifestijn
02 juli 2019 | 19:30 -
Theorieavond
06 juli 2019 | 11:00 - 12:00
Kennismakingsbijeenkomst nieuwe leden
06 juli 2019 | 13:30 - 16:00
Ontvangst Gemeenteraad Hengelo
09 juli 2019 | 20:00 -
Theorie examen

Temperatuur

Botenloods

Weersverwachting

Buienradar