Op deze pagina vind je actuele informatie over de watertemperatuur bij sluis Wiene (Delden laag). Deze informatie kan je helpen om een goede veiligheidsinschatting te maken.

Omslaan met skiffen is niet erg, maar het is wel levensgevaarlijk als het water te koud is. Daarom: Bij een watertemperatuur lager dan 10,0° is skiffen beperkt toegestaan afhankelijk van je bevoegdheid.

Sinds eind 2023 hebben we tot de groene brug bijna overal natuurvriendelijke oevers. Dit draagt bij aan de veiligheid voor ons als roeiers. De golven van vrachtschepen en motorboten worden goed gedempt en het is makkelijk om op de kant uit het water te klimmen. Op het stuk waar damwanden zijn, zoals onder de Loofrietbrug, zijn om de 50m trapjes aanwezig. Daarom zijn de regels voor het skiffen in de winter bij temperaturen onder 10.0° aangepast.

  • Altijd samen met een andere ploeg of skiff binnen gezichts- en roepafstand roeien.

  • Roeibevoegdheid Sc1: niet skiffen, wel roeien in C1x tot de zwaaikom.

  • Roeibevoegdheid Sc2: skiffen tot de zwaaikom.

  • Roeibevoegdheid Sc3 + met succes gevolgd hebben van de cursus in de skiff klimmen na omslaan in de zomer: skiffen op het hele stuk kanaal.

  • Voor roeiers jonger dan 18 jaar komt daarbij: altijd een volwassene langs de kant en schriftelijke toestemming van de ouders bij de roeicommissaris.

  • Gebruik gezond verstand

Op het prikbord in de Tub hangt een lijst met leden die met succes de cursus in de skiff klimmen na omslaan in de zomer voorafgaand aan de betreffende winter hebben gevolgd.


De huidige watertemperatuur sluis Wiene, Delden beneden. Let op! De temperatuur Delden (boven, traject Sluis Wiene tot Sluis Waarbeek) is niet meer beschikbaar. Daarom meten wij nu de koudste kant van het Twentekanaal.

 

Actuele meldingen

lifejacket

Momenteel zijn er geen beperkingen van kracht

Webcam botenloods/vlot

Webcam clubhuis/vlot

Volg ons op social media

fbiconinstaicon

Agenda

Geen evenementen

Temperatuur

Botenloods

 12.4º

Meting van: 19-04-2024 / 15:58

Weersverwachting

Buienradar