De indoortraining voor dinsdag 20 maart gaat niet door. Silo kan deze dag geen training geven.

27 maart is de laatste indoortraining. Ook dit jaar wordt de laatste training van het seizoen traditioneel afgesloten met een ijscoupe bij Van der Poel/Intenzo.

De volwassenen sluiten dan ook om 19.00 uur bij de jeugd aan om gezamenlijk de training te volgen en aansluitend naar Van der Poel te vertrekken.

roeiverbodDe weersverwachting voor komend weekend is ongunstig. We moeten, ook voor de zondag, rekening houden met stormachtige wind uit het oosten, dus in de lengterichting van het kanaal. In de nachten 5 á 6 graden vorst, overdag geen temperaturen boven nul.

Op basis van deze weersverwachting stelt het bestuur voor de hele zaterdag 17 maart en de hele zondag 18 maart een roeiverbod in bij Tubantia.

En moge dan volgend weekend eindelijk de lente beginnen?

Namens het bestuur,
Sytske Boomstra

Tijdens de vorstperiode van afgelopen week mocht er niet geroeid worden, mede door de kans op drijfijs in het kanaal. De afgelopen dagen hebben we echter niet of nauwelijks drijfijs waargenomen. Nu de vorstperiode afloopt mag er weer geroeid worden als normaal, dus als de temperatuur in de botenloods boven 0,0ºC graden is.

Let wel dat de temperatuur in de botenloods altijd hoger is dan in de buitenlucht. Bij een waarde van 0.0ºC dien je er rekening mee te houden dat het buiten nog licht vriest. Wanneer de deuren van de loods geopend worden, zal de temperatuur in de loods dalen. Blijf daarom na het openen van de loods de temperatuur in de gaten houden.

Check tevens of Buienradar vorst voorspelt en vanaf hoe laat. Plan het roeien zo, dat de boot al weer goed afgedroogd in de loods ligt voordat de vorst intreedt.

Mocht je bij het roeien toch drijfijs tegenkomen, keer dan meteen terug naar de loods en waarschuw de materiaalcommissaris.

plaatje aegirKomend weekend komen de roeiers van Aegir (circa 60 mensen) weer bij ons trainen. Of ze daadwerkelijk kunnen roeien, is afhankelijk van eventuele ijsgang door de flinke vorst van de afgelopen periode. Ook voor hen geldt natuurlijk dat de roeicommissaris en de materiaalcommissaris groen licht moeten geven. Dit wordt via deze website, tubmail en bij de Roei gecommuniceerd. 

 

De komende week zal het niet alleen 's nachts, maar ook overdag vriezen. Wanneer het vriest is het niet toegestaan te roeien. Maar eens komt de temperatuur weer boven de nul graden en dat betekent niet dat daarna meteen weer geroeid mag worden. IJsgang zal nog enige tijd spelbreker zijn. De materiaalcommissaris en roeicommissaris geven gezamenlijk aan wanneer je weer mag roeien.

Dit zullen ze meedelen per TubMail, op de website  en op papier bij de hoofdingang van het clubhuis.
 
Voor degene die het aanbelangt, veel schaatsplezier!

Pieter Sinninghe Damsté

Subcategorieën

Meer roeinieuws

Agenda

24 mrt 2018
Heineken NOOC Openingstoernooi
31 mrt 2018
23e Jeugd- & Tweehead
31 mrt 2018
Jeugdhead, Amstel Amsterdam
31 mrt 2018
Traianus Regatta
01 apr 2018
68ste Skiffhead
01 apr 2018
Skiff-head, Amstel, Amsterdam
07 apr 2018
20e Weerribben-Wieden-Marathon

Webcam

Temperatuur

Botenloods

 

Buienradar