Nieuws

Het Spaarne en Euros op bezoek

Door de vorst van de afgelopen weken is veel roeiwater in Nederland bevroren. Gelukkig hebben wij de AKZO, die altijd zo trouw koelwater loost.

KR&ZV Het Spaarne uit Heemstede en DRV Euros uit Enschede hebben daarom gevraagd bij ons te mogen trainen (ijs en weder dienende) komend weekend 28 en 29 januari.

Zowel Het Spaarne als Euros brengen eigen boten mee. Onze eigen reguliere roeiactiviteiten gaan intussen gewoon door (eveneens ijs en weder dienende). Het zal extra druk zijn in de Tub, op het terrein en op het water. Hier en daar misschien wat inschikken, maar dat kan heel gezellig zijn.

Het Spaarne:
Het gaat om zo'n 30 jeugdroeiers uit de subtop met hun begeleiders, onder leiding van Peter van der Sterren, voormalig jeugdlid van Tubantia en nog steeds bij ons Eldersroeiende.
De groep komt zaterdag rond 11:30 uur aan en vertrekt zondagmiddag weer. Onze gasten komen niet alleen voor het mooie roeiwater, ze eten en overnachten ook in ons clubhuis. Van zaterdag 17:00 uur tot zondag 09:00 uur staat het hele clubhuis ter beschikking van het Spaarne. In die uren worden Tubantianen er niet verwacht.

Euros:
De 28 roeiers en 10 coaches van Euros melden zich zaterdagochtend al vroeg, maar moeten dan eerst nog hun boten opriggeren. Ze gaan dus zeker niet voor 9:00 uur het water op. In de middag vertrekken ze weer. Hun planning voor zondag is nog niet bekend.

We wensen Het Spaarne en Euros veel plezier.

Pieter Sinninghe Damsté
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Screenshot 2017 01 27 14.36.31

Aanvullende gegevens