Nieuws

De Hengelose vlag

hengelo vlag2Zoals sommigen wellicht is opgevallen, hangt er sinds kort een Blauwe/Wit gegolfde vlag in de mast aan de Hengelose kant van het vlot. Afgaande op de reacties is bij de meesten volledig onbekend wat voor vlag dit betreft.

De meeste Hengeloërs weten niet hoe de vlag van Hengelo er eigenlijk uit ziet. Reden om voor raadslid Ben van Veen het initiatief op te starten om de vlag te laten wapperen. Inmiddels zijn er veel ondernemers, verenigingen en particulieren in Hengelo die dit initiatief van harte steunen. Afgaande op bureau Hengelo is er erg veel vraag naar.

In 1969 is de vlag officieel ingesteld door de gemeenteraad als gemeentevlag. De blauwe vlag met wit golvende baan staat symbool voor de beken in en om Hengelo. Veel boten van Tubantia zijn vernoemd naar beken uit de omgeving. Een gelijkenis qua symboliek valt dan niet ontkennen. Het feit dat het clubgebouw van Tubantia het eerste is wat men tegenkomt als men Hengelo binnenvaart en omdat een lege vlaggenmast op 't terrein ook maar een 'kale poal' is, heeft mij doen besluiten om onze vereniging een exemplaar te schenken. Daarnaast is een vlag nooit weg om te bepalen hoe de wind waait.

Martijn van den Berg

Lekker zonnetje? Bescherm jezelf!

hittethermometerMet tropische, zonnige dagen in het vooruitzicht is het belangrijk om goed voorbereid te gaan roeien. Smeer jezelf goed in met zonnebrand, draag een petje of hoofddoek en neem voldoende water mee in de boot. Ook een zonnebril kan handig zijn om niet verblind te raken (door reflecties) op het water.

Elfsteden Roei Marathon, Tubantia 54e

Update 9 juni 2017: Foto's toegevoegd

Op vrijdag 26 mei hebben enkele Tubantianen de Elfsteden Marathon geroeid. Zij zijn als 54e binnengekomen op een deelnemersveld van 102 deelnemers in 21 uur en 53 minuten! Een topprestatie!

De jaarlijkse roei-estafette wordt sinds 1984 gehouden. De roeivariant van de Friese Elfstedentocht wordt gehouden op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag. Jaarlijks doen zo'n honderd binnen- en buitenlandse ploegen mee, samen goed voor ruim 1100 deelnemers. De roeiers binden met elkaar de strijd aan om de route van 210,44 kilometer als snelste af te leggen.

De route die de boot van Tubantia heeft afgelegd, kun je hier bekijken. Foto's zijn ook berschikbaar in de galerij.

elfstedenroeimarathon

It giet oan! Elfsteden Roei Marathon

Op vrijdag 26 mei roeien enkele Tubantianen de Elfsteden Marathon. Deze jaarlijkse roei-estafette wordt sinds 1984 gehouden. De roeivariant van de Friese Elfstedentocht wordt gehouden op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag. Jaarlijks doen zo'n honderd binnen- en buitenlandse ploegen mee, samen goed voor ruim 1100 deelnemers. De roeiers binden met elkaar de strijd aan om de route van 210,44 kilometer als snelste af te leggen.

De boot van Tubantia kun je tijdens de tocht live volgen. Op vrijdagavond om 20.00 uur wordt het startschot gegeven in de Prinsentuin in Leeuwarden.

elfstedenroeimarathon

Rondje Friesland

Twaalf Oude Heren roeiden op 17, 18 en 19 mei een ronde door Friesland. Op woensdag 17 mei werd er van Sneek naar Weidum geroeid. Donderdag 18 mei ging de tocht verder naar Franeker en op vrijdag 19 mei werd de terugtocht naar Sneek aanvaard.
Na afloop van de dagelijkse roeiactiviteiten werden de dagen afgesloten met een gezellig samenzijn.

Twaalf oude heren

Tubantia bij RTL Nieuws/NOS Journaal

rtlnieuwsVrijdag 12 mei zomaar Tubantia op de televisie. Zowel bij het weerbericht na het NOS journaal als bij RTL nieuws. In de stromende regen zien we klasgenootjes van Myrthe Japenga die een proefles roeien bij ons kregen.

Start digitaal afschrijven

reserveer bootZaterdag 15 april gaat het papieren botenafschrijfboek de prullenbak in. De leden van TRV Tubantia gaat over op digitaal afschrijven. Een boot reserveren doe je voortaan met pc, smartphone of tablet. En het kan ook met het aanraakscherm in de botenloods.

Klik hier voor mee informatie. (Alleen toegankelijk voor leden)

 

TWW vanuit de lucht

Tijdens de Twentsche Winter Wedstrijden 2017 zijn er videobeelden gemaakt met een drone. Deze luchtbeelden kun je bekijken door hier te klikken.

tww2017

Foto's TWW 2017 nu verkrijgbaar

De foto's die gemaakt zijn bij de Twentsche Winter Wedstrijden zijn vanaf nu in hoge kwaliteit verkrijgbaar in de webshop. Je kunt ze, in lage kwaliteit ook bekijken in de fotogalerij op de website van de TWW.

Lachend de finish over in gure wind

Uit de Twentse Krant Tubantia, maandag 13 februari 2017;

Lachend de finish over in gure wind
Roeiers Twentsche Winter Wedstrijden op Twentekanaal niet onder indruk van de kou HENGELO/DELDEN

In de snijdende kou roeien, het lijkt een straf. Maar volgens de deelnemers aan de Twentsche Winter Wedstrijden op het Twentekanaal valt dat reuze mee.

FERRY DE GOEIJEN
De gure oostenwind snijdt deze zondagochtend over het Twentekanaal. Terwijl de knokkels blauw uitslaan en een enkele roeier bibbert van de kou, worden 80 roeiboten te water gelaten voor de Twentsche Winter Wedstrijden. "Wat er zo aantrekkelijk aan is met dit weer? Roeien is gewoon leuk", zegt Ronald van 't Oever, wedstrijdleider van TRV Tubantia.

tww2017

Lees meer...

Het Spaarne en Euros op bezoek

Screenshot 2017 01 27 14.36.31

Door de vorst van de afgelopen weken is veel roeiwater in Nederland bevroren. Gelukkig hebben wij de AKZO, die altijd zo trouw koelwater loost.

KR&ZV Het Spaarne uit Heemstede en DRV Euros uit Enschede hebben daarom gevraagd bij ons te mogen trainen (ijs en weder dienende) komend weekend 28 en 29 januari.

Zowel Het Spaarne als Euros brengen eigen boten mee. Onze eigen reguliere roeiactiviteiten gaan intussen gewoon door (eveneens ijs en weder dienende). Het zal extra druk zijn in de Tub, op het terrein en op het water. Hier en daar misschien wat inschikken, maar dat kan heel gezellig zijn.

Lees meer...

Laddercompetitie

Of je nu een fanatieke wedstrijdroeier bent of een enthousiaste recreatieve roeier, het kan leuk zijn je af en toe te meten met anderen. Daarom introduceert Tubantia de Laddercompetitie.

De laddercompetitie is er voor alle Tubantia leden -ongeacht hun roeivaardigheid- die zo nu en dan tegen elkaar een wedstrijdje willen varen in de 1x, 2x of C4x, op het kanaal voor het clubhuis, op zelf afgesproken tijdstippen.

Beginnelingen (d.w.z. skiffeurs met Scullen 1) en jeugd varen over 500 m, de overigen (met Basis voor de C4 en Scullen 2 voor de 1x en 2x) roeien 1200 m.

Lees meer...

Aanvullende gegevens